zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem |
Polecam takie proste przyprawy naturalne do potraw:
mięsa wieprzowe pieczone i smażone bez panierki:
- dużo majeranku
- dużo pieprzu ziołowego
- sól
- pieprz czarny
- papryka ostra
Kurczak:
- curry
- imbir
- sól
- zioła prowansalskie
- papryka słodka i ostra
- pieprz ziołowy
Warzywa duszone, sosy warzywne:
- świeże zioła
- sól
- zioła prowansalskie
- papryka słodka
- liście laurowe
- pieprz ziołowy
Zupy:
- sól
- pieprz czarny
- suszone warzywa
- ziele angielskie
Sosy i zupy można łatwo sprawdzać, co chwile smakować i dosalać lub dopieprzać, raczej nie ma ryzyka, że się zepsuje. Na początek najlepiej odstawić wszystkie "przyprawy do...", a jeszcze lepiej czytać składy takich przypraw czy nie ma żadnych dodatków, których byśmy nie chcieli. Zdarzają się fajne przyprawy do, które w składzie mają same zioła i sól, np: Przyprawa do sałatek, nie pamiętam jakiej firmy. W każdym razie warto zwrócić na to uwagę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz