
W tym poście wymienię kilka trucizn produkowanych przez Monsanto abyście wiedzieli czego unikać i dlaczego.
ASPARTAM (E951)
Jest to substancja słodząca dodawana do większości gum do żucia i napojów. Jest bardzo toksyczna, poświęcono już wiele artykułów żeby opisać szkodliwość aspartamu, więc nie będę się powtarzać. Sacharyna chemiczna była pierwszym produktem jaki Monsanto wprowadziło na rynek, to było około 1910 roku. Już w 1917 roku rząd amerykański chciał zakazać produkcji tej substancji, ale w wytoczonym procesie Monsanto wygrało sprawę. Producenci napojów nadaj byli sceptyczni co do tej substancji, kupowała ją tylko Coca-Cola. Gdy sprzedaż Coca-Coli gigantycznie wzrosła to inni producenci zapomnieli o swoich wątpliwościach. Aspartam jest do dziś powszechnie stosowany jako słodzik. Czytajcie składy!
GLIFOSAT

Ostatnio z mężem pojechaliśmy kupić kury nioski do gospodarza. Chciał nam przy okazji sprzedać karmę dla kur którą sam stosuje. Zgadnijcie co daje kurom wiejski rolnik. Oczywiście mieszankę soi i kukurydzy... Więc samo kupowanie mięsa u gospodarza nas nie ratuje, bo trzeba sprawdzić czym karmi swoje zwierzęta ten gospodarz.
To są dwie najgroźniejsze substancje, które zagrażają nam bezpośrednio. Monsanto produkowała również inne chemikalia, które pierwotnie były uważane za nieszkodliwe. Monsanto przedstawiała swoje fałszywe wyniki badań, a szkodliwość wychodziła po czasie, lub wychodzi nadal. Tak samo teraz aspartam i glifosat są oficjalnie nieszkodliwe dla ludzi.
źródła:
https://www.monitor-polski.pl/glisofat-z-roundupu-nas-wszystkich-zabija/
http://www.dzienniknarodowy.pl/3283/poznaj-imie-wroga-monsanto/
http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=8666
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz